Botos Rita készítette ezt a tetszetős süteményt.

A tészta:

8 tojás
2 evőkanál hideg víz
15 dkg porcukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3evőkanál kakaópor

A tészta elkészítése:

Szétválasztod a tojásokat,a sárgájához,add a cukrot és géppel fehéredésig verd a 2 evőkanál vizet is ebbe tedd,majd egy kis tálban keverd össze a lisztet,a sütőport és a kakaóport,verd fel a fehérjét is. A tojássárgás cukros keverékhez előbb adod az elkevert lisztet, majd nagyon keményre felvert tojáshabot, fokozatosan és felváltva amíg el nem fogy, óvatosan és lassan keverd, nehogy összetörd a fehérjét. Majd a teflonos tepsi (vagy tortaforma) aljára tegyél zsírpapírt, öntsd bele a masszát és süsd meg 180 fokon. Sütési időkb 20 perc. A sütőt nem szabad kinyitni közben, nehogy összeessen a tészta. 20 perc után hústűvel ellenőrizheted, hogy átsült-e a tészta, ha nincs rajta nyers tészta kész az alapod.

A krém:

egy doboz mascarpone sajtot elkeverünk 2 dl felvert tejszínnel, vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral.

A félbevágott piskótalapot megkenjük a krémmel. Likőrbe áztatott megyszemekkel megszórjuk, erre ráhelyezzük a piskótalap másik felét. Bekenjük 3 dl. felvert tejszínnel, egy kanál hátuljával kis gödröket és csúcsokat készítünk, ezekbe meggyszemeket teszünk és felolvasztott csokoládét csurgatunk rá. Tört mogyoróval díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?