Botos Rita kelt tésztája Aranyosi Péter zsűritag személyes kedvence volt. Komoly versenyben volt a harmadik helyért.

Fél dl tejből egy kevés tejet kiöntünk, amibe 1,5 dkg élesztőt felfuttatunk és 35 dkg liszthez keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, 1 mokkáskanál sót és 6 dkg olvasztott vajat. A tésztát jól megdagasztjuk.

Duplájára kelesztjük, majd a tésztát 12 vagy 24 darabra osztjuk. A darabkákat téglalap alakúra kinyújtjuk és meggyszemekkel, reszelt marcipánnal és apró hideg vajkockákkal megszórjuk.

Rétesszerűen felcsavarjuk, majd csigákat tekerünk belőle. 30 percig kelni hagyjuk, majd egy egész felvert tojással meglenjük és cukorral (pl. jégcukor) díszítjük.
180 C fokos sütőben kb. 20 percig sütjük (légkeveréssel).

Vélemény, hozzászólás?