Zöld “balhé” – recept

Szabó Zsuzsanna Julianna izgalmas süteménye nyerte el a zsűri pontozása alapján a III. helyet.

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
25 dkg porcukor
25 dkg Ráma sütőmargarin
10-12 ek. forró tej
10 dkg kókuszreszelék
3-4 ek. kakaó
½ dl sütőrum
1 doboz zöld mandulaaroma
1 tábla ét tortabevonó

Elkészítése:

Egy nagy tálban, a darált kekszet, a porcukrot, a megolvasztott Ráma margarint összedolgozom a forró tejjel. Teljesen egyneműre keverem. Pontosan kétfelé osztom, az egyik felét átteszem egy másik tálba.

Az egyik feléhez hozzáadom a kókuszreszeléket, kakaót és rumot, majd egyenletesen összedolgozom. A másik feléhez hozzáöntöm a zöld mandulaaromát és ezt is elkeverem, teljesen zöld lesz a színe.

Fogok egy kb. 30 × 20 cm-es tepsit. Lehetőleg olyat, amit nem sajnálok, hogy megkarcolódik. Lehet ez egy régi nem használt tepsi is. Először a kakaós részt teszem bele, és egyenletesen elosztom, majd kicsit lenyomogatom. Utána jön rá a zöld rész, amit szintén egyenletesen osztok el a tepsiben. Ezt is kicsit rányomogatom.

Ezután gőz felett megolvasztom a tortabevonót és a sütire öntöm. 1 órára a hűtőszekrénybe teszem.

Amikor a csoki is teljesen megdermedt, meleg vízbe mártott késsel kockákra felszeletelem. (A tepsi ilyenkor karcolódik meg).

Azonnal fogyasztható.

Azért lett zöld „balhé” a neve, mert a családban olyan gyorsan elfogyott egy tepsi, hogy eleinte mindig balhé volt belőle, hogy ki mennyit evett. Ma már egyszerre két tepsivel készítek belőle.

Jó étvágyat!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?