Szabó Zsuzsanna Julianna izgalmas süteménye nyerte el a zsűri pontozása alapján a III. helyet.

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
25 dkg porcukor
25 dkg Ráma sütőmargarin
10-12 ek. forró tej
10 dkg kókuszreszelék
3-4 ek. kakaó
½ dl sütőrum
1 doboz zöld mandulaaroma
1 tábla ét tortabevonó

Elkészítése:

Egy nagy tálban, a darált kekszet, a porcukrot, a megolvasztott Ráma margarint összedolgozom a forró tejjel. Teljesen egyneműre keverem. Pontosan kétfelé osztom, az egyik felét átteszem egy másik tálba.

Az egyik feléhez hozzáadom a kókuszreszeléket, kakaót és rumot, majd egyenletesen összedolgozom. A másik feléhez hozzáöntöm a zöld mandulaaromát és ezt is elkeverem, teljesen zöld lesz a színe.

Fogok egy kb. 30 × 20 cm-es tepsit. Lehetőleg olyat, amit nem sajnálok, hogy megkarcolódik. Lehet ez egy régi nem használt tepsi is. Először a kakaós részt teszem bele, és egyenletesen elosztom, majd kicsit lenyomogatom. Utána jön rá a zöld rész, amit szintén egyenletesen osztok el a tepsiben. Ezt is kicsit rányomogatom.

Ezután gőz felett megolvasztom a tortabevonót és a sütire öntöm. 1 órára a hűtőszekrénybe teszem.

Amikor a csoki is teljesen megdermedt, meleg vízbe mártott késsel kockákra felszeletelem. (A tepsi ilyenkor karcolódik meg).

Azonnal fogyasztható.

Azért lett zöld „balhé” a neve, mert a családban olyan gyorsan elfogyott egy tepsi, hogy eleinte mindig balhé volt belőle, hogy ki mennyit evett. Ma már egyszerre két tepsivel készítek belőle.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?