Machil Istvánné nem tudott választani két remek recept között, ezért mind a kettőt elkészítette. A képen balról a flamingó szelet, jobbról a Lajcsi szelet látható.
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1 db tojás
1 dkg szalakáli
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej
Krémhez:
20 dkg margarin vagy vaj tetszés szerint
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor ( vagy másfél csomag vanília puding 6 dl
tejben megfőzve, ha kihűlt, akkor a margarinos porcukrot hozzákeverni.)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra megpuhul és jól szeletelhető. A tetejét porcukorral meghinthetjük díszítésképp.