Hujber Dorottya csoki szíve Wekerléért dobog. A sötét torta tetején dióból a centenáriumi logo képe rajzolódott ki. A közönség tagjai közül többeknek ez volt a kedvence.

Hozzávalók:

Tészta:

6 db tojás
30 dkg porcukor
2 dkg keserű kakaópor
25 dkg reszelt alma
15 dkg darált dió
10 dkg rétesliszt
Fél csomag sütőpor

Krém:

5 dkg darált dió
20 dkg tea vaj
15 dkg porcukor
5-10 dkg keserű kakaópor

A tajásokat szét kell választani. A sárgájával keverd ki a porcukrot majd add hozzá a többi hozzávalót. Előszőr a kakaóport, majd a reszelt almát, amit elötte meg kell hámozni és a nagy lyuku (nagyobb mint a sajtreszelő) reszelőn lereszelni. Utána a darált dió jön és a liszt amiben a sütőpor el van keverve. Ha ez kész akkor a felvert tojás fehérjét óvatosan egy irányban kevergetve hozzá kell forgatod a masszához míg el nem keveredik. Ezután öntsd az egészet egy csatos kivajazott kilisztezett tortaformába.

Úgy 170-180°C-on kell sütni kb 30-40percig. Időnként szúrj bele egy fogpiszkálót és ha már nem ragad rá tészta akkor jó. Ez egy könnyű lukacsos tészta marad, úgyhogy nem kell keményre és szenesre sütni. Ezután vedd ki a sütőből és lassan hagyd kihülni, addig el tudod készíteni a krémet.

A krém egyszerű, csak össze kell keverned. A legjobb ha a vajat nem olvasztod hanem szobahőmérsékleten hagyod a felhasználásig, de ha sietsz akkor olvasztva is jó, csak akkor a kenés előtt várni kell, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.

Ha a tészta kellően kihűlt akkor óvatosan szét kell vágni, hogy három lap legyen belőle. Ezután már csak szintenként meg kell kenni a krémmel úgy hogy a tetejére is maradjon belőle. A tetejét díszítheted dióval.

Legjobb, ha egy estét a hűtőben vagy hideg helyen áll, úgy érnek össze ígazán az ízek.

Vélemény, hozzászólás?