Pápay Nikolett és fia Bene Barnabás készítette ezt a sütit. Szintén sokak kedvence volt a közönség szavazáson. A fiatalember a leadott receptet gyönyörűen kidíszítette, miként az a csatolt képeken látható. A Florentin a közönség számos tagjának lett a kedvence.

Hozzávalók:

30 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)
1 kávés kanál sütőpor
18 dkg vaj
9 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás

Összegyúrni, becsomagolni fóliába és hűtőbe tenni 30 percre.

A tetejére a összeforralni a következőket:
10 dkg cukrozott zselé apróra vágva
125 ml tejszín
5 dkg méz
5 dkg vaj
15 dkg cukor

A legvégén kell belekeverni 15 dkg mandulaforgácsot.

A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük. A tésztát 30×40 cm-es tepsibe egyengetjük 2 sütőpapír között. A folyékony tetejét rákenjük a tésztára, majd 30-35 percig sütjük. Miután kihűlt 2×5 cm-es téglalapokat vágunk. Végül a sütik 2 szélét vízfürdőn olvasztott csokiba mártogatjuk és sütőpapíron szárítjuk, hogy ne ragadjon le a fincsi sütemény. A végeredmény fergeteges csemege!

Vélemény, hozzászólás?