Balázs Dénesné látványos süteménye. A negyedik legtöbb közönségszavazatot nyerte el ez a finom és szép sütemény.

Hozzávalók:

A tésztához:

80 dkg liszt
2 tojás sárgája
25 dkg margarin
30 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej

A töltelékhez:

10 dkg vaj
3 evőkanál kakaópor
1 dl rum
30 dkg porcukor
4 evőkanál baracklekvár
és a tészta morzsa

A díszítéshez: ételfesték, kristálycukor, marcipánlevelek,

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett tepsibe fél gombócokat készítünk. Egymástól kicsit távolabb lerakjuk a tepsibe és kisütjük. A megsült gombócok belsejét kikaparjuk óvatosan, hogy egy kéreg maradjon belőle.

A töltelékhez valókat összekeverjük és ezzel megtöltjük a kikapart fél gombócokat és összeragasztjuk egy másik féllel, ami szintén töltve van. Utána császárkörte aromával bekenjük és ha még szeretnénk más tetszőleges színnel is bekenhetjük. Végül tojásfehérjét kenünk rá és kristálycukorba megforgatjuk. Díszíthetjük zöld marcipán levelekkel is.

Vélemény, hozzászólás?