Dézsiné Kovács Edit süteménye kapta a legtöbb szavazatot a közönségtől. A népszerűség abban is kiviláglik, hogy a receptért már többen jelentkeztek nálam. Ennél több dícséret szerintem nem is kell.

Tészta:

210g finom liszt
210g rétes liszt
250g margarin
150g porcukor
2 egész tojás
2 kis kanál vanília esszencia

Hozzávalókat össze kell gyúrni és kibélelni vele a tepsit. 180 fokon (C) 20 percig kell sütni – illetve addig, amíg aranybarna lesz. Ezután 6 evőkanál barackdzsemet felforralunk és megkenjük vele a tésztát. Így újabb 3-4 percig sütjük.

Alma töltelék:

8-10 almát megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk, majd 150g olvasztott vajba tesszük és rászórunk 6 evőkanál barnacukrot. Jól elkeverve puhára pároljuk az almát és a tésztára terítjük.

Karamell öntet:

120g cukrot 8 kis kanál vízzel karamelizálunk. Majd a lángot takarékra téve beleöntünk 120 ml főzőtejszínt és 60g vajat és addig melegítjük, amíg sűrű karamell öntetet kapunk. Ezzel meglocsoljuk az almát.

Tejfölös krém:

500g 20%-os tejfölt összekeverünk 4 kis kanál porcukorral és 1 kiskanál vanília esszenciával. Ezt is ráöntjük a karamellás almára és 180 fokon (C) 8-10 percig sütjük.

Melegen is, de akár másnapra jól lehűtve is tálalható és fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?