K. A. I.| Népszabadság| 2010. május 27.
Átadták a Wekerle-piacot
Május közepén átadták a megújult Gutenberg téri piacot. A régi pultok helyén 62 darab új, formatervezett mobil pavilon áll, cseréjük összesen mintegy 15 millió forintba került. Mint arról előző számunkban beszámoltunk, a beruházás a Wekerle, ahol értéket őriz az idő elnevezésű európai uniós pályázat révén valósult meg.

Kispest polgármestere, Gajda Péter elmondta, a Pannónia út–Gutenberg körút–Nádasdy utca által határolt háromszögben található piac megújítása a maga 15 milliós költségével a Wekerle projekt első és legkisebb eleme. Az összesen csaknem egymilliárd forintból megvalósuló városrészfejlesztési beruházás nyár végére fejeződik be: elkészül a Kós Károly tér parkrekonstrukciója, a katolikus templom homlokzata és beépül a Wekerlei Gyermekház tetőtere is. A polgármester Nagy Tamással, a Wekerlei Társaskör Egyesület elnökével együtt adta át a piacot.
A régi, rozsdás pultokat formatervezett mobil elárusítópavilonokra cserélték. A fazsindelytető alatti asztalok mindegyikét ugyanolyan motívumok díszítik, mint amilyenek a Kós Károly téri parkban is lesznek.
A Közép-magyarországi Operatív Program Budapesti Kerületi Központok Fejlesztése elnevezésű kiírására Kispest 2008 júniusában nyújtott be pályázatot konzorciumi partnereivel, a Wekerlei Társaskör Egyesülettel és a Wekerletelepi Munkás Szent József Plébániával közösen. Az elnyert 715 millió forintos európai uniós támogatáshoz az önkormányzat mintegy 200 millióval járul hozzá.

Vélemény, hozzászólás?