A Wekerlei Gyermekház együttműködve a XIX. kerületi önkormányzat Zöldprogram Irodájával pályázatot hirdet kispesti lakosú családok, nagyszülők unokával, gyermekek, fiatalok (21 éves korig) részére.
A pályázat célja: környezettudatos szemlélet kialakítása és erősítése.

A pályázat tartalma: a XIX. kerületben az utóbbi években elültetett facsemeték örökbe fogadása. A résztvevők a kiíró által meghatározott facsemeték közül (1-3 darabot) választhatnak, és az ezzel járó, a pályázatban kiírt feladatokat elvégzik. A pályázók vállalják, hogy a pályázati követelményeknek eleget tesznek.

A pályázó által kiválasztott fát kis táblával látjuk el, amelyen a pályázó (örökbe fogadó) neve szerepel.

Jelentkezési határidő: 2010. június 18.
Táblák kihelyezése: 2010. június-július hónapban

FELADATOK
– 1. A pályázó vállalja 2010. július 1-től 2011. május 10-ig (a 2011. évi Madarak és fák napjáig) az örökbefogadott facsemete/facsemeték rendszeresen (heti/havi) gondozását, figyelését. A facsemetékkel 2010-ben végzendő tevékenységekről részletesen tájékozódhat a 2. számú mellékletben (rtf). A 2011-ben végzendő feladatokat 2011. február 25-ig a Wekerlei Gyermekházban kapják meg a résztvevők.
A kiültetett, választható fák listája: Wekerletelep (rtf) és Kispest (rtf).
– 2. A pályázóktól (örökbefogadóktól) negyedévente (évszakokhoz kötődően) várunk 1 db alkotást – melynek témája az örökbe fogadott fa – választhatóan az alábbi műfajokból:
– rajz
– festmény
– kollázs (pld. préselt levelekből)
– fotó (fotómontázs)
– irodalmi mű (vers, novella, mese, jegyzet, esszé)
– egy oldalas leírás a fáról (típus, ismérvei, gondozása, lehetséges betegségei stb.)
A leadási időszakok a következők:
● 2010. július 1 – szeptember 17.
● 2010. szeptember 20 – november 19.
● 2011. november 22 – február 25.
● 2011. február 28 – május 6.

Az alkotásokat a Wekerlei Gyermekházban adhatják le nyitvatartási időben. (2010 őszéig a Kispesti Vigadóban, ősztől a régi épületünkben, a Petur 7. szám alatt. Honlapunkról tájékozódhatnak a költözés pontos időpontjáról.)
Az elkészült művek átvételekor a pályázó „fabatkát” kap. A program ideje alatt összegyűjtött „fabatkákat” a 2011 májusában megrendezésre kerülő Madarak és fák napján lehet ajándékokra beváltani. Ugyanezen a rendezvényen az egy év alatt beérkezett művekből kiállítást rendezünk, az elkészült irodalmi művekből (az alkotó beleegyezésével) felolvasást tartunk, illetve az alkotásokat – lehetőségeink szerint – kiadványban megjelentetjük.

A fákat örökbefogadó személyek/családok 2011 májusában az XIX. kerületi önkormányzattól és a Wekerlei Gyermekháztól elismerő oklevelet kapnak.

A pályázaton a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet részt venni. A jelentkezési lapot leadhatják 2010. június 18-ig a Wekerlei Gyermekház jelenlegi épületében (Kispesti Vigadó, 1191 Bp., Fő u. 22.) hétköznap 8 órától 18 óráig.

Több fa kiválasztása esetén mindegyik fára külön-külön jelentkezési lap kitöltését kérjük!

Vélemény, hozzászólás?