100 év után ültessünk újra őshonos gyümölcsfákat Wekerlén a “Szövetség az Élő Tiszáért” mozgalom segítségével!
A Föld Napja alkalmával a WTE Zöld Hajtás és az Élő Tisza favásárt hirdet. Előre megrendelheti a kiválasztott fát, majd a Wekerlei Föld Napja ünnepén (április 24-én) hazaviheti és a saját kertjében elültetheti. A vásáron az Élő Tisza szakértői is jelen lesznek és tanácsaikkal segítenek.

Milyen fákat vásárolhat?

A Húsvéti rozmaring és a Kovelit almától, Berecki bőtermő birsalmától az Ilonka körtéig és Cacanska lepotica meggyig több mint 30 fajta gyümölcsfából lehet választani! Beszerzési árak 750 forinttól 1500 forintig. Lásd a csatolmányt!
Megrendelés április 15-ig: emailen a trace.wheatley@gmail.com címen.

( A Föld Napján palántákat, fákat, fűszernövényeket is vásárolhatsz, illetve komposztáló programban és növény csereberében is részt vehetsz! Van felesleges kis palántád? Hozd el és cseréld el másokkal! Lesz tombola is! )

“A telepgondnokság saját kertészetet tartott fenn, s a közterületen ötvenezer fát ültettek el… A homokos talaj alkalmas volt csonthéjas gyümölcsök termesztésére is. A bérlők lakásonként négy gyümölcsfát ültettek el kertjükben, így tizenhatezer gyümölcsfa került a kiskertekbe.”

Vélemény, hozzászólás?