A tervezők egyik fontos célja volt, hogy a pihenni vágyók is megtalálják kedvenc zugaikat a parkban, ezért számos olyan része lesz a megújult parknak, ahol a sétálók leülhetnek, és nyugodt, kellemes perceket tölthetnek majd el. Központi helyet fog elfoglalni az ötméteres átmérőjű szökőkút, amelyet Ambrus Éva keramikus művész, valamint Móra Ágota és Bihari Kristóf iparművész készít el. A szökőkút formavilágával harmonizáló csobogó és ivókút is lesz a parkban.

Újdonság lesz az illatok kertje, ahol fűszeres illatú bokrok és évelő növények, valamint félcserjék fognak a megfelelő hangulatról gondoskodni. A levendula, a kakukkfű, a zsálya, a kis meténg, az illatos ibolya, a bazsalikom, a borsmenta, a citromfű és a méhbalzsam valószínűleg sokak kedvence lehet majd.

A térnegyeden áthaladó íves sétány mellett kap majd helyet a kör alakú Zenepavilon, amely tíz egyenlő osztású tartóoszloppal, két irányban lépcsőn keresztül átjárható lesz. A terepből 75 centiméterre kiemelkedő, 5,3 méter magasságú és 6 méter átmérőjű pavilon padlóját kőrisfa betétes fakocka burkolatúra tervezték. Oszlopai ugyancsak kőrisfa díszítéssel készülnek, mint ahogy a mennyezet lambériájának anyaga is az lesz. A faszerkezetű tetőt vörösrézlemezzel fedik majd be.

Forrás: a Kispest újság Megújuló Wekerle című március 17-i melléklete

Vélemény, hozzászólás?