A Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) fotópályázatot hirdet.
Olyan képeket várunk, amelyek szűk értelemben vett szülőföldünk, a Wekerle értékeit mutatják be. Amelyek azt tükrözik, hogy az itt élőknek milyen titkos, belső kapcsolatuk van az épített környezettel, szomszédaikkal, az itt kialakult kultúrával. Miért jó itt élni, „mi a legjobb dolog a Wekerlén?”

A pályázat célja: ezen értékeink megmutatása, rejtett értékeink felfedezése, ezáltal lakóközösségünk önbizalmának erősítése; ezért – bár lényeges a művészi kompozíció is – a zsűri elsősorban a bemutatott téma érdekességét, hangulatát, érzelmi töltését veszi figyelembe.

A pályázaton bárki részt vehet életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül.

A pályaművek lehetnek digitális fotók, vagy hagyományos technikával készült és utólag digitalizált (beszkennelt) felvételek. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a manipulált képeket a zsűri kizárja. (Nem számít manipulálásnak a kép 25%-nál kisebb mértékű megvágása, a teljes képet érintő, kismértékű színkorrekció, a színes felvétel fekete-fehérré alakítása és a szkennelési/digitalizálási hibák retusálása.)

A beadható képek száma: szerzőnként maximum 10 db.

A pályázatra sorozat is beadható. Ez esetben azonban a sorozat képeinek száma legfeljebb 10 lehet. Egy pályázó egy sorozatot adhat be.

A pályaműveket neves wekerlei szakértők bírálják el.

A legjobb képekből a Wekerlei Társaskör Egyesület kiállítást rendez a 6. Wekerlei Székelykapu-Napok nyitónapján, 2010. május 15-én, „A legjobb dolog a Wekerlén” címmel.

A Wekerlei Társaskör Egyesület a beküldött anyagból készült válogatást CD-n kiadja, s (lehetőségeitől függően) könyvben is megjeleníti. A WTE a pályázatra beküldött felvételeket saját kiadványaiban (album, honlap) külön díjazás nélkül felhasználhatja, a fotókból rendezett kiállításon bemutathatja, hiszen a pályázat célja a közjó és kulturális értékeink megőrzésének szolgálata.

Kérjük, csak az küldje el a pályázatra alkotásait, aki küldetésünkkel egyetért, és a fenti feltételeket vállalni tudja!
A fotókat legalább 3 Mbyte méretben, jpg formátumban kérjük CD-n eljuttatni a WTE címére (1192 Budapest XIX. Kós Károly tér 10.). A képekhez a mellékelt és kitöltött Nevezési lapot kell csatolni.
A WTE által megjelentetett CD-ből minden pályázó egy ingyenes példányt kap, míg az albumot a pályázók kedvezményes áron rendelhetik meg.

További információ kérhető Debreceni Zsuzsától:
debizs@hotmail.com, 06-30/2075576

Beérkezési határidő: 2010. április 16.

Zsűrizés: 2010. április 30-ig.
A díjazottakat e-mail-ben (e-mail-cím hiányában postai úton) értesítjük ki.

Wekerletelep, 2010. március 17-én

a WTE Elnöksége

Vélemény, hozzászólás?