A Wekerletelepen a fák az életünk részei. Velük együtt éljük át a változó évszakok színeit, illatait, fényeit. Árnyékot adnak a forró nyári napokon, tiszta párás levegőt a szárazságban, nyugtató hangokat a szellőben. Mennyire hálásak lehetünk azoknak, akik ránk gondolva, annyi pompás fát ültettek!

A Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) és a Kós Károly Általános Iskola fotópályázatot hirdet „A FÖLD NAPJA” alkalmából. Lakóhelyünk fáiról várunk fényképeket. Korábbi művekkel is pályázhatnak, melyek különböző évszakokban készültek. A pályázaton bárki részt vehet életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül.

Kategóriák:
– általános iskolás,
– középiskolás és
– felnőtt korosztály.

A pályaművek lehetnek digitális fotók, vagy hagyományos technikával készült és utólag digitalizált (beszkennelt) felvételek. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a manipulált képeket a zsűri kizárja. (Nem számít manipulálásnak a kép 25%-nál kisebb mértékű megvágása, a teljes képet érintő, kismértékű színkorrekció, a színes felvétel fekete-fehérré alakítása és a szkennelési/digitalizálási hi-bák retusálása.)
A beadható képek száma: szerzőnként maximum 3 db.
A pályaműveket neves szakértők bírálják el, valamint a beérkezés és az eredményhirdetés között a WTE honlapjára felkerülő képekre a lakosság is szavazhat. A zsűri és a közönség szavazata külön kategóriában kerül díjazásra.

A legjobb képekből a Wekerlei Társaskör Egyesület szabadtéri kiállítást rendez, 2010. május 10-től, a „MADARAK ÉS FÁK NAPJA” alkalmából. A díjátadás a kiállítás-megnyitó ünnepségen lesz.

A fotókat legalább 2 Mbyte méretben, jpg formátumban kérjük beküldeni ill. eljuttatni a Kós Károly Általános Iskola Titkárságára (1192 Budapest XIX. Hungária út 28.), vagy elektronikus úton feltölteni a postalada@wekerletelep.hu e-mail címre. Az elküldött képekhez a néven, lakcímen kívül jeligét is kérünk mellékelni oly módon, hogy a képek file-nevében szerepeljen a jelige és a kép címe. (Például: pompom_Hullo levelek.jpg).
A nevezési lapot kinyomtatva kérjük a fotókkal együtt a CD mellé a borítékba tenni, illetve a képek a postalada@wekerletelep.hu címre való elektronikus feltöltése esetén csatolni azt az e-mailhez, az aláírt példányt pedig zárt borítékban, rajta a jeligével leadni, vagy elküldeni az alább megadott címre. A CD-re kérjük olvashatóan ráírni, illetve e-mailes küldés esetén ez legyen a levél tárgya:

„Wekerletelep fái”
fotópályázat

A fotókat tartalmazó CD ill. az aláírt nevezési lap beküldendő, vagy eljuttatandó:
Kós Károly Általános Iskola Titkárság
1192 Budapest XIX. Hungária út 28.

Beérkezési határidő: A Föld napja, 2010. április 22.

Zsűrizés: 2010. április 30-ig.
A díjazottakat e-mail-ben (e-mail-cím hiányában postai úton) értesítjük ki.

Wekerletelep, 2010. március 3-án
a WTE és a Kós Károly Általános Iskola

Vélemény, hozzászólás?