Kozma Ági

Egy olyan közülünk való wekerleinek köszönjük meg most a munkáját, akit szinte mindenki ismer, s aki ismer majdnem mindenkit. Két évtizedig dolgoztunk Vele együtt, most nyugdíjba vonul. Ő Kozma Ági.

Több generáció él itt a Wekerlén, aki tudja, kit takar az a név: Kozma Ági. Ült a Társaskörben vagy éppen valamilyen wekerlei ügy után szaladgált, majd’ mindenki köszöntötte, s leállt vele egy kicsit kvaterkázni. Jó volt vele beszélgetni, mert egész lényéből sugárzott a derű, tele van jóindulattal.

Ott volt mindenütt, ahol a Wekerlét lehetett szolgálni, de leginkább a Társaskörben érezte otthon magát. Bemegyek a Társaskörbe, széles mosollyal üdvözöl: Kozma Ági. Jaj, kit is kell még felhívnom? Mondd csak Kozma Ági! Hogyan is intéztük ezt tavalyelőtt? Segíts már Kozma Ági! Át kellene hozni a kisházból azt a cuccot! Már hozza is Kozma Ági. Hú, nagyon kellene nekem az a bizonyos irat! Már nyújtja is Kozma Ági. Bármit teszünk, még évekig Ő fog eszünkbe jutni.

Ő volt a Társaskör arca, háziasszonya, mindenese. Mindent tudott, amire szükség volt! Dolgozott, amikor szükség volt rá, ha kellett reggeltől-estelig. Soha nem fáradt el. Alázattal szolgált egy ügyet. Nem megalázkodva és nem szolgalelkűen. Életének egy hosszú szakaszát adta a Wekerlének, a Társaskörnek. Mindannyiunknak.
Itt a Wekerlén nagyon sok ismerőse, barátja van. Sokan, ma is, ha bejönnek a Társaskörbe, és nem találják, csalódottan fordulnak ki az ajtón. Számukra Ági volt a kapocs, a biztonságot jelentő állandóság. Így lett Ő itt, a Wekerlén fogalom, amit úgy mondunk: Kozmaági. S lesz belőle – egészen biztosan – legenda.

Az idő azonban múlik. Új szelek fújnak a Wekerlén, több és más munka. Egyszer mi idősebbek átadjuk a stafétabotot, kitaposott ösvényt hagyunk rátok. Megpihenni is kell. Ezért úgy búcsúzunk most Tőle is: visszavárunk! Azt kívánjuk Neki, most már legyen úgy a Társaskör része, hogy nem dolgozni jár ide, hanem kikapcsolódni, kötelesség és feladat nélkül, mulatni és – ha ő is úgy akarja – besegíteni.

Köszönjük Neked Ági, hogy számíthattunk Rád, hogy derűt hoztál az életünkbe, hogy ismerhetünk és szerethetünk. Köszönjük Neked az elmúlt éveket, a közös sikereket, örömöket.
Isten éltessen! Tartsa meg jókedvedet, az emberek iránti szeretetedet és szorgalmadat!

Vélemény, hozzászólás?