Kispesten jelenleg már működik térfigyelő rendszer, melynek egyik kameráját a Kós Károly tér 1.sz. előtt helyezték el. A kamera elhelyezésénél fogva alkalmas a Kós Károly tér 1-2. épületek előtti közterületek, a templom tér felé eső oldala előtti közterületek, a Thököly út és torkolata, valamint a tér élelmiszerbolttal szemben található kapujának megfigyelésére. A kamera jele vezeték nélküli hálózaton jut el a Kispesti Rendőrkapitányságon elhelyezett központi megfigyelő és rögzítő berendezéshez. A tér átépítése során tovább bővítik a rendszert, a közbiztonság javítása érdekében további négy kamerát szerelnek fel Wekerletelep főterére.

Tervezett kamerák:

1.: A Kós Károly tér 5. sz. előtti közvilágítási oszlopra tervezett kamera, feladata a Kós Károly tér 3-4. és 5-6. épületek előtti közterületek, a Mészáros Lőrinc utca és torkolata, valamint a térről ezen a szakaszon kivezető kapuk megfigyelése.

2.: A Kós Károly tér 8. sz. előtti közvilágítási oszlopra tervezett kamera, feladata a Kós Károly tér 7-8. és 9-10. épületek előtti közterületek, a Thököly út és torkolata, valamint a térről ezen a szakaszon kivezető kapuk megfigyelése.

3.: A Kós Károly tér 13. sz. előtti közvilágítási oszlopra tervezett kamera, feladata a Kós Károly tér 11-12. és 13.-14. épületek előtti közterületek, a Mészáros Lőrinc utca és torkolata, valamint a térről ezen a szakaszon kivezető kapuk megfigyelése

4.: A Kós Károly tér területén, egy közvilágítási oszlopra tervezett kamera, feladata a tér berendezési tárgyainak és az ott tartózkodó személyek biztonságának fokozása, a területen történő események megfigyelése

Forrás:Kispest újság

Vélemény, hozzászólás?