A Kós Károly téren átépítik a meglévõ játszóteret, és újat is építenek.
A kicsik játszóterére az 1-6 éves, a nagyobbakéra a 6-12 éves, míg a kamaszok játszóterére a 12 évesnél idősebb korosztály számára telepítenek játékokat.

A kicsik játszóterén többek között lesz játszóvár, házikó, rugós játék és fészek hinta is, míg a mellette lévő 6-12 éves korosztály számára készülő játszótéren a már meglévő játékeszközöket egészítik ki új ügyességi játékokkal.
A mostani, rossz minőségű sportpályát felújítják a munkálatok során, gumiburkolatú borítást kap, valamint az ott lakók nyugalma érdekében rezgéscsillapított kerítéssel is körbekerítik. A tér másik részén létrehoznak a 12 évesnél nagyobb gyerekek számára egy új játszóteret a korosztálynak megfelelő játszóeszközökkel: egyensúlyozó gerendával, mozgó körlappal, mászóval és nagy hintával. Ott egy új műfüves focipályát is kialakítanak, ugyancsak rezgéscsillapított kerítéssel.
A játszószerek telepítése a gyártó előírása szerint történik majd – hangsúlyozta Lipcsei Szabolcs – betontuskós rögzítéssel az előírt védőtávolságok kialakításával és a megfelelő esésvédő burkolat beépítésével.

Forrás:Kispest újság

Vélemény, hozzászólás?