Másodszori, szó szerinti nekifutásra remek hangulatban lezajlott a II. Wekerlei Tájékozódási Futás.

Az október 11-ei, rossz idő miatt elmaradt első versenynap után november 7-én reggel is volt ok az aggodalomra. Az eső szerencsére ezúttal nem esett, de félő volt, hogy a borongós idő, a hideg és a köd elijeszti a futni vágyókat.

Az aggodalom azonban feleslegesnek bizonyult, hiszen a délelőtti órákban sorban jöttek a versenyzők, akik a nevezést követően megkapták az „útilaput”, vagyis a igazoló lapot, és a rajt előtt pár perccel a térképeket is. Rövid helyzetfelismerést követően egyesével vágtak neki Wekerletelep utcáinak az indulók, akik 2 és 4 kilométeres távon mérhették le futási és tájékozódási képességüket. A szervezők pedig nem is akárhova helyezték el az ellenőrző pontokat, olykor a futóknak ezzel nem kis fejtörést okozva – a villanyoszloptól kezdve a bokrokon át, egészen a porolóig fellelhető volt egy-egy helyszín.

Eközben az óvodás korosztály a Kós Károly téren kialakított pályán futott. Kezdetben csak egy-egy kisebb család keringett a téren, ám a gyerekek már ekkor is élvezték a keresést. Majd 11 óra tájban egy hirtelen roham következtében megkétszereződtek az indulók, így a verseny is izgalmasabb lett. Míg a szülők a térképet böngészték, addig a gyerekek a kihelyezett zsákokat és rajzokat kutatták a bokrok között.

A közel két órás eseményen csaknem 30 gyermek és felnőtt vett részt. A verseny végeztével a helyezettek oklevéllel és éremmel, valamint a többi résztvevővel egyetemben egy-egy lufival és egy izgalmas, jó hangulatban eltöltött délelőttel gazdagodtak.

Vélemény, hozzászólás?