Kedves Látogatónk!

Híreinkhez Ön is hozzászólhat a cikkek végén regisztráció és/vagy belépés után.

 • Nyílt Tér Hét Rendezvények
  Egyhetes klímabarát rendezvényt tartottak Wekerletelepen november 23-28. között. A Wekerle Társaskör Egyesület (WTE) a Zöld Hajtás Klub javaslatára szeptemberben csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez (KTSZ), s vált a KTSZ első klímabarát közösségévé. A Nyílt Tér Héten 10 másik „klímabarát” településsel együtt Wekerletelepen is számos eseményt szervezett a WTE Zöld Hajtás Klubja és a Wekerlei Gyermekház…
 • Mi lesz az egyik wekerlei szelektív hulladékgyűjtő szigettel?
  Legyen-e továbbra is szelektív hulladékgyűjtő sziget a Zalaegerszeg utcában, vagy szüntessék meg azt? Ha marad, milyenné kellene válnia, hogy ne zavarja az embereket? Ha költöznie kell, hová menjen? Ezek voltak a főbb kérdései a Wekerlei Gyermekházba meghirdetett lakossági ötletbörzét szombat délelőtt.
 • Kerékpárút építésére kapott uniós támogatást Kispest
  Mintegy 75 millió forint EU-s forrást nyert az önkormányzat kerékpárút megépítésére. A Kerékpározó Kispest elnevezésű pályázatot júliusban nyújtotta be a kerület. Az uniós támogatásból 1,5 kilométernyi épített út, valamint 3 kilométernyi egyéb kerékpárforgalmi létesítmény – festéssel, táblával, piktogrammal jelölt szakasz – valósulhat meg. Megtudtuk, jelenleg a támogatási szerződés megkötése van folyamatban. A tervek szerint nyáron indulhat, és ősszel befejeződhet az építkezés.
 • Megújul a Kós Károly téri park
  Majdnem egy éve tudunk arról, hogy az Önkormányzat, a Szent József Plébánia és a Wekerlei Társaskör Egyesület konzorciumot alakított abból a célból, hogy a főteret és a közeli intézményeket felújítsák. Ismeretes az is, hogy a majdnem egymilliárdos pályázatunkra a bírálók 700 millió forintot hagytak jóvá. Ez évben a konzorciumi tagok a megváltozott pénzügyi forrásokhoz igazították eredeti pályázatukat, amelyet be is fogadott a pályázatkiíró.
 • Bolhapiac – 2009. november 8.
  Beszámoló egy esős, de egyáltalán nem szomorú vasárnapról.
  Úgy tűnik, eddig egy dolog biztos a Wekerlei Bolhapiaccal kapcsolatban: amikor rendezzük, akkor esik az eső!
  Szerencsére ezalkalommal úgy indultunk neki, hogy ha esik, ha fúj, mi kitartunk, és nem fújjuk le, mint legutóbb! Én azt hiszem, abban mindenki, aki kilátogatott egyetért: megérte!
 • II. Wekerlei Tájékozódási Futás
  Másodszori, szó szerinti nekifutásra remek hangulatban lezajlott a II. Wekerlei Tájékozódási Futás.
  Az október 11-ei, rossz idő miatt elmaradt első versenynap után november 7-én reggel is volt ok az aggodalomra. Az eső szerencsére ezúttal nem esett, de félő volt, hogy a borongós idő, a hideg és a köd elijeszti a futni vágyókat.
 • Átadták a megújult wekerletelepi teret
  Befejeződött az Esze Tamás utca–Thököly utca–Petúr utca–Kapisztrán utca találkozásánál lévő kis tér felújítása, parkosítása. Az elhanyagolt terület rendbetételére csaknem 24 millió forintot fordított az önkormányzat. Wekerletelep megszépült közterét csütörtökön adták át.
 • Wekerlei ablakok – Kitekintés a jövőre
  Kis túlzással azt is mondhatnánk, ahányféle ablak csak van, annyival találkozhatunk Wekerletelepen. Egy biztos, a házak szemei változatos képet mutatnak: gyakran előfordul, hogy egy-egy épületen csaknem mindegyik más-más színű és típusú – a lakó ízlésétől és pénztárájától függően. Ez nem csak szemet szúr, a páratlan építészeti együttes egységes arculatát is rontja.
 • Újabb hangulatos tér lesz Wekerletelepen
  A Városüzemeltetési és Közbiztonsági, valamint a Zöldprogram Iroda összefogásával újul meg az Esze Tamás utca mentén lévő kis tér a Thököly utca, a Petúr utca és a Kapisztrán utca találkozásánál. A Városüzemeltetési Iroda felügyelete mellett elkészült a tér és az utcatorkolatok aszfaltozása. A csapadékvíz elvezetését szikkasztó kutakkal oldották meg: az aszfaltról ezekbe folyik a víz, és a zöldterület alatt elszikkad.
 • A zöldhulladék elszállításáról
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy az őszi kerti munkák során keletkező jelentős mennyiségű zöldhulladékra tekintettel, Önkormányzatunk rendkívüli avargyűjtési akciót szervez. Az akció során összegyűjtött kerti zöldhulladék és falomb elszállításáról a Kispesti Önkormányzat gondoskodik. Önkormányzatunknak az akcióhoz zsákot nem áll módjában biztosítani, ezért az összegyűjtött zöldhulladék bármilyen zsákban kihelyezhető.
 • Gally elszállításáról – a Wekerle-telep lakói részére
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy az őszi kerti munkák során keletkező jelentős mennyiségű zöldhulladékra tekintettel, Önkormányzatunk rendkívüli gallygyűjtési akciót szervez Wekerle-telepen. A lakosság által az akció során összegyűjtött gallyak darálásáról és elszállításáról a Kispesti Önkormányzat gondoskodik.
 • Az avarégetés szabályai
  Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselő-testületének a Helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről és a településrész tisztaságáról szóló 45/2007. (XII. 20.) sz. rendelettel módosított 24/2004. (V. 18.) számú rendelete; II. Fejezet, Köztisztasági rendelkezések, Az avar és kerti hulladék égetésének szabályai 5.§
 • Elszánt tájékozódási futók
  A zuhogó eső sem tántorította el azt a több, mint húsz elszánt versenyzőt, aki szeptember 11-én elhatározta, hogy – égi áldás ide, égi áldás oda – futni fog, és közben tájékozódni. A Wekerlei Futóklub is komolyan vette a dolgot:…
 • A Wekerlei Életfa ünnepe
  Jakab Csaba színművész, az est házigazdája köszöntötte a megjelenteket. Ezt követte Romhányi András ünnepi beszéde, amelyben megemlékezett az életfának a népszokásokban betöltött szerepéről, és a Wekerlei Életfa megalkotásának történetéről, s az alkotókról.
 • Tájékoztató a Wekerletelepet érintő fővárosi és kerületi önkormányzati eseményekről
  A legfontosabb két ügy, ami szűkebb pátriánkat érinti, az továbbra is a Nagykőrösi úti zajvédő fal és a „Wekerle, ahol értéket őriz az idő” nevet viselő program megvalósítása. Mindkét ügyben van előrehaladás.
 • Wekerle-telep vagy Wekerletelep – hogyan írjuk helyesen?
  A WTE Elnöksége elhatározta, hogy szorgalmazza az egységes írásmód alkalmazását,
  ezért mindannyian a helyesírási szabályzat útmutatását követve telepünk nevét, mint városrésznevet kötőjel nélkül, egybeírjuk. Egyúttal kérünk mindenkit, aki egyetért törekvésünkkel, a telep nevének egységes és helyes írásával, tartson velünk, és használja ezt az írásmódot: Wekerletelep.

Vélemény, hozzászólás?