Üdvözletem mindenkinek!

Juhász András leveléből idéznék néhány sort.
Akik néhány éve tüntettek Wekerlén az Illatos úton a bűz miatt azok ismerhetik is őt. Ő az, aki leginkább képviseli, mint egyszerű állampolgár, nem csak Pesterzsébetet, hanem Kispestet és Ferencvárost is ebben az ügyben.
Kérem, hogy olvassátok el, ez mindannyiunkat érint. Gyermekeinket is folyamatosan mérgezik ezek a veszélyes anyagok!

“A Budapesti Vegyiművek Rt. felszámolás alatt van, emiatt nyár óta nem működtek a berendezések, ezért nem is éreztünk semmilyen bűzt.
A Finomvegyszer Kft jelenleg bérli, de úgy néz ki, meg is akarja vásárolni a Budapesti Vegyiművek Rt. Illatos úti telephelyét.
A Finomvegyszernek van egy telephelye a Fehérvéri úton, de ott nincs meg a IPPC (egységes környezet használati) engedélye bizonyos gyártási folyamatokra. Emiatt a szakhatóságokkal peres eljárása van, de emellett a Fehérvári úton is végzi az engedély nélküli tevékenységét. Ebből nekem úgy tűnik, hogy nem egy törvény tisztelő társasággal van dolgunk.
Mindenesetre most azon ügyeskednek, hogy a BV Rt-nek az Illatos úti telephelyére meglévő IPPC engedélyét átügyeskedjék maguknak.
Emiatt jelenleg próba üzemeket kezdtek el és ennek a szagát érezte rögtön mindenki.
Az a vegyület amit elkezdtek gyártani az az amino-benzol-trifluorid.
A Finomvegyszer azt állítja, hogy jelentős környezetvédelmi beruházásokat szeretne végrehajtani a területen, de érdekes módon, jelenleg csak a BV Rt által használt technológiákra és berendezésekre kértek engedélyeket, így félő, hogy ezek a környezet szennyező berendezések és technológiák tovább
üzemelnének a Finomvegyszer égisze alatt.

Jelenleg a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél Kálmán Dóra és Czinege Anett foglalkozik az átírási üggyel.
Az ügy iktatószáma: 9333/2009

Amit lehet tenni, az az, hogy jelezni a Finomvegyszer vezetői felé ha bűzt érzünk. A telephelyet Póth Antal vezeti, őt személyesen az Illatos úti telephelyen is el lehet érni, vagy ugyanott telefonon 2048032 .

Amennyiben késő éjszaka vagy hajnalban lehet érezni a bűzt, ebben az esetben a tulajdonos Kuglics úr és az ügyvezető Póth úr az otthonaikban személyesen
várják a bejelentéseket:

Kuglics György (an.: Herczeg Erzsébet)
1028 Budapest, Brassó utca 5.
vezető tisztségviselő (ügyvezető)

Póth Antal (an.: Lankovics Edit)
2316 Tököl, Határ út 41.
vezető tisztségviselő (ügyvezető)”

Kérek mindenkit, hogy tegyen valamit azért, hogy tiszta levegő legyen Wekerlén! Juhász András email címe: juhand@juhand.hu

Köszönettel:
Ádám József

Vélemény, hozzászólás?