Adventi gondolatnaptár 2013.

december 24.

„Örvendjetek hát vígan emberek,
Megváltóról Örömhír érkezett.
Az Égből Úrangyala érkezett,
Betlehembe Jézuska született.”
(Dombi László)

december 23.

„Ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon,
hanem a szívekben legyen karácsony!„
(Szilágyi Domokos)

december 22.

„ Mihelyt lélek keresi a lelket, a találkozás békességben és szeretetben fog megtörténni.” (Makkai Sándor)

december 21.

„Ha a szeretet zörget, az ajtót mindig testvérkéz nyitja meg.” (Makkai Sándor)

december 20.

„ Ne gondoljátok, hogy irányítjátok a szeretet útját, mert a szeretet, ha méltónak talál rá, maga irányítja a ti útjaitokat.” (Khalil Gibran)

december 19.

„Az életnek értelmet csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügyét felé fordulunk. Ember vagy tehát ember módra és az emberek között kell élned.„ (Márai Sándor)

december 18.

„Nem az győz, aki kemény marad, hanem aki meglágyul és enged és felad és feloldja magát. Az önfeladás nem a gyengeség, hanem az erő jele.” (Hamvas Béla)

december 17.

„Az emberi szó az egyedüli anyag, amely minden öntőformát hiánytalanul kitölt- s egyformán képes simogató kézzé, vagy kínzó szerszámmá válni.” (Szuromi Pál)

december 16.

„Egyetlen érzés mindent elhomályosít. Egyetlen hang mindent elsüketít. Egyetlen szó mindent eltakar. Mégis érzésen, halláson, beszéden át vezet az út.“ (Weöres Sándor)

december 15.

 „Igen, lassan kellene élni. Nemcsak azért, mert a „lassan” legtöbbször-nem mindig-„tovább”is. Lassan kellene élni, mert „lassan annyi is, mint figyelmesen, mint közelebbről, mint igazibban, mint emberibben élni.”(Márai Sándor)

december 14.

„A szeretetnek nincs oka. Van. Támad. És ha valóban feltámad, kifogyhatatlan. Aki megérzi magában ezt az erőt, az szerény lesz. Van ereje felülemelkedni bármi veszteségen.” (Kornis Mihály)

december 13.

„Lehet, hogy amit teszel rettentő jelentéktelennek tűnik,de az rettentő fontos, hogy egyáltalán megteszed.” (Mahatma Gandhi)

december 12.

„Az értékek láthatatlanok, akár a szél. De ahogy a falevelek rezgéséből tudhatjuk, hogy fúj a szél, az emberek cselekedeteiből is felismerhetjük értékeiket!” (Ancsel Éva)

december 11.

“A kis dolgok a legérdekesebbek-egy halk szó, egy pillantás, egy mosoly.” vár egy mosolygós hajnal.” (Margel Lindsey)

december 10.

„Minden ember,
Minden apró mozzanat
Életedbe úgy kerül, hogy
Magad vontad oda.
Az pedig,
Hogy most mit kezdesz velük.
Rajtad áll.”

(Richard Bach)

december 9.

„Az adás és az elfogadás után a szeretet iskolájának talán legnehezebb tantárgya az elengedés művészete. Elengedni mindent és mindenkit, akiket valaha szerettünk, és hinni, hogy a lélek szabadságában örökre együtt maradunk”. (Simon András)

december 8.

„Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.” (Woody Allen)

december 7.

„Aki bölcsen él, úgy dolgozik sorsán, mint egy festő a képén: időnként hátralép, megnézi az egészet-időnként közel hajol, s a távlat emlékével kidolgozza a részleteket. Ha nem így tesz, belevész a képébe.” (Hamvas Béla)

december 6.

„Az emberi világ legnagyobb szava: a szeretet. Másik legnagyobb szava: a boldogság. Mindenki a maga számára boldog, ahogy mindenki a más számára szeret.„ ( Hamvas Béla)

december 5.

„Ahol igaz szeretet fűzi össze az embereket, ott a szegénység is gazdagság.”( Jane Austen)

december 4.

„A tudat, hogy szerethetsz és szeretnek, olyan melegséget és gazdagságot ad az életnek, amit semmi más nem pótolhat.” (Oscar Wilde)

december 3.

„Nem a szavaink, vagy a gondolataink tesznek azzá, akik vagyunk, hanem a tetteink, vagy azok hiánya.” (Jane Austen)

december 2.

„Elég nekem az, amim van, legyen bár sok, avagy kevés. Célhoz jutok, mert legfőbb jó mindig a megelégedés.” (John Bunyan)

december 1.

„Az a másodperc, amikor szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az.” (Müller Péter)

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?