KÖR-KÖTŐ-KÖR

Csütörtök este 7 óra. Mint immár négy éve minden csütörtökön, most is körbeüljük a Társaskör asztalát mi, a kötőkör tagjai.

 Egy dédnagymama nem kötőkör tag, csak azért jött be, mert egy elfeledett, elvesztett kötésmintát keres. Nosza előkerül a Kötőkör könyvtárából az összes kötésminta-gyűjtemény. Nézegeti a mintákat, s egyszer csak megtalálja, amit keresett. (Azóta már el is készült a dédunoka számára a kabátka a meglelt mintából. Hurrá!!!)

Annamari viharzik be. Átbeszélünk 10 filmet és könyvet, segít megfejteni az angol horgolásmintát, mutatja újabb „művét”. Aztán megcsörren a telefonja, és viharzik vissza a 3 lányához és hősiesen helyt álló férjéhez… 

Miközben „alkotunk” ki-ki a megkezdett munkáját – vállkendő, pulóver, nyakmelegítő, sál, kesztyű, táska –, beszélgetünk a hétköznapjainkról: gyerekekről, fonalakról, könyvekről, filmekről, munkáról, ételekről, receptekről, sütikről ….

Úgy 8 óra felé kopognak a Társaskör ajtaján, belép egy úr. „Jó estét! – köszönt bennünket. „Elnézést a zavarásért, de szeretném kérdezni, mi zajlik itt, mert kívülről az utcáról úgy tűnik, mint egy múltból itt maradt jelenet.” 

A válasz a kacagásunk. Mi nagyon is jelenkorinak érezzük magunkat, bár igyekszünk a nagyanyáink hagyományait ápolni. 

Hamar kiderül, hogy a látogató nemrég költözött Wekerlére, most ismerkedik a teleppel. Mi röviden megismertetjük a Társaskörrel, az éppen zajló kötőkörrel, de a többi programról is szó esik: van Zöld-Hajtás Klub, Építészklub, Esti Mese, Bridzs- és Játékklub – soroljuk. Ági félreteszi a készülő bordó horgolt stóláját, mutatja az építészeti kézikönyvet, szó esik a Speciális Szabályozási Tervről, a házakat tervező építészek táblájáról, a műemléki védettségről, a  nyílászárók szigetelésről… 

 Mire 9 órakor befejezzük a Kötő-Kör estünket, a „friss wekerlei lakos” számtalan információval gazdagabban tapasztalja, hogy nem egy múltbéli jelenetnek volt szemtanúja. 

Változatlan szeretettel várunk minden érdeklődőt csütörtök esténként a WTE helyiségében a Kör-Kötő-Körbe! 

     

                                                                                    Tóth Katalin
                                                                                    Klubvezető

 

Vélemény, hozzászólás?